Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!

Στη Γκλάνερλαντ, στις 6 Δεκεμβρίου, οι μαθητές κάνουν παρέλαση, χτυπώντας κουδούνια διαφόρων μεγεθών, πότε ρυθμικά και πότε ασυντόνιστα.
Οι κάτοικοι του χωριού, δίνουν στα παιδιά διάφορα νόστιμα καλούδια.
Την τελευταία Πέμπτη πριν από τα Χριστούγεννα, στη Weinfelden, τα παιδιά παρελαύνουν στους δρόμους και κρατάνε τεύτλα, μέσα στα οποία έχουν τοποθετήσει ένα κερί. Τραγουδούν τα κάλαντα στην κεντρική πλατεία της πόλης και μετά πηγαίνουν στα σχολεία τους όπου τρώνε ψωμί και λουκάνικα.
Υπάρχει ένα έθιμο, το οποίο χρονολογείται στις αρχές του 19ου αιώνα.
Την παραμονή των Χριστουγέννων, στο χωριό Ziefen, οι εργένηδες, φοράνε μακριά μαύρα παλτά και ψηλά μαύρα καπέλα και παρελαύνουν στους δρόμους του χωριού.
Ο πιο ψηλός από αυτούς, φορά μία άσπρη γενειάδα και είναι ο πρώτος στη σειρά, ενώ κρατάει κι ένα κοντάρι, στην άκρη του οποίου είναι δεμένο ένα κουρέλι γεμάτο κάπνες.
Όσοι έχουν περιέργεια να δουν από κοντά την παρέλαση αυτή, συνήθως καταλήγουν με το πρόσωπό τους γεμάτο κάπνες!
Στην πόλη Laupen, στην αρχή οι συγκεκριμένοι εορτασμοί γίνονταν την Παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά μετά από τις προσπάθειες των ιερέων να τους κηρύξουν παράνομους, άρχισαν να εορτάζονται την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου τυπικά οι άγιες ημέρες της γέννησης του Χριστού έχουν περάσει.
Οι ρίζες του περίεργου αυτού εθίμου βρίσκονται κάπου στις απαρχές του 19ου αιώνα.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (Christmas Market) ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ BASEL


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου